Wat

                 Kabouter Hans

    

 
Home
Wie was K. Hans
Wat deed K. Hans
Agenda
Fotogalerij
Winkel
Andere kabouters
Gastenboek
 
 

 

 

 

 

Wat deed Kabouter Hans allemaal :

Deze kabouter was een druk baasje, altijd bezig in zijn werkplaats met het maken van paddestoelen, het schilderen ervan, maar ook mooie andere dingen. Wat te denken van een paddestoel waar een urn in kan. Zo hoefde deze Kabouter zich nooit te vervelen als hij niet op pad is.

U kon Kabouter Hans ook overal in het land tegen komen. Hij was ieder jaar op bezoek in Kabouterland in Exloo (Drenthe). Hier stond hij met zijn woonhuis en zijn vuurkorf bij de ingang. Broodjes bakken en kleuren konden de kinderen altijd bij Kabouter Hans.

Ook was hij gast bij Zwembad Octopus in Leusden (Utrecht) om ook daar de kinderen te vermaken met zijn verhalen. Maar ook spelletjes, kleurplaten en andere leuke dingen deed deze kabouter met de kinderen. 's Avonds ging voor de gezelligheid de vuurkorf aan en kwamen de mensen koffie drinken en een praatje maken met Kabouter Hans. Zo was hij nooit alleen en heeft hij geen heimwee.

Kabouter Hans vierde zijn eigen verjaardag altijd in het Randenbroekerbos in Amersfoort (Utrecht) en hier kwamen altijd veel kinderen om met hem zijn verjaardag te vieren. Hieronder is Kabouter Hans met zijn 2 hulpkabouters toen hij net begon. 

 

Hij stond hier een hele week met zijn huisje, er kwamen hele bussen met klassen op schoolreisje en ook hier kwamen veel mensen even met hem praten om te horen of het goed ging met de Kabouter. Hier waren de kinderen weer blij dat ze broodjes konden bakken, dat ze konden kleuren en lekker spelen in het bos. Maar omdat Hans veel buiten was werden zijn kleren vies en daarom moest hij iedere dag wassen.

Kijk hier voor een filmpje om een indruk te krijgen. Dit is gemaakt op  zijn laatste verjaardag in 2009.

Op zijn verjaardag was het altijd druk, er kwamen veel mensen op bezoek en soms was er live muziek. Omdat het een lieve Kabouter was had hij meestal mooi weer op zijn verjaardag en kon hij lang buiten zitten. Als hij dan zijn vuurkorf aan had is het ook nog lekker warm en kreeg je er dorst van.

Ook schoolkinderen maakte hij blij door samen met de school ervoor te zorgen dat het schoolplein iets gezelliger werd gemaakt.

 

Af en toe ging de kabouter even met de motor weg.

 

 

  Sponsored by Decopakhuis.nl

 
Top of page